Home » Malva Therapie » ankh

De Ankh

Het Ankh symbool is een oerteken. Het is verbonden met levenskracht, licht, warmte en bescherming.
Dit oerteken vindt zijn oorsprong in Egyptische tijden.
Het Ankh is een instrument dat in de tijd van de farao’s al therapeutisch werd gebruikt door de farao’s en de hoge priesters. Zo werd er een verbinding gemaakt tussen het lichaam en geest.

De energie van dit oersymbool is te interpreteren als levensadem of goddelijke vonk, die het leven mogelijk maakt en levenskracht brengt. De Ankh is een samengesteld teken, een expressie van leven gevende kwaliteiten van water en lucht, mannelijk en vrouwelijk, de dualiteit in de steeds voortgaande schepping van de natuur.
Zo kan de Ankh zorgen voor een herstel van je energiebalans, blokkades transformeren, je bewustzijn doen groeien, je beschermen en je persoonlijke energie versterken.
Wanneer je het gevoel hebt dat je niet in balans bent, er een disharmonie is, je meer levenskracht kunt gebruiken, dan laat de Ankh dit naar boven komen zodat de balans hersteld kan worden. Wat zich in de schaduw begaf, wordt licht en er ontstaat eenheid.
In je eigen ervaringen met een Ankh kunnen belangrijke lessen naar voren komen, als een ontdekkingstocht door je persoonlijke landschap van je persoonlijkheid. Zeker wanneer het je lukt om mentale rust te creëren zodat de kracht van dit oersymbool je in je hart kan raken, kunnen de vibraties van de Ankh optimaal door je heen werken. De Ankh kan je helpen een diep contact met jezelf te maken en op een diepe laag meer harmonie te openen.